CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
El romesco i els guisats primaverals El romesco i els guisats primaverals

El romesco i els guisats primaverals

Remeis i cuina de convent 8 maig, 2017 Fra Valentí Serra de Manresa 0
5 / 5 (2 votes)

Inici » Historic » El romesco i els guisats primaverals

Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on Facebook1Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Durant el temps primaveral és molt recomanable la ingesta de bròquil escaldat amanit amb un rajolí d’oli d’oliva, i és molt adient de servir a taula la coliflor arrebossada per acompanyar alguns plats de temporada, ja que ambdues són unes hortalisses molt sanitoses. També, i abans d’entrar a l’estiu, és aconsellable -i és especialment exquisit- cuinar el peix de temporada, com el rèmol, que és extraordinari guisat amb all cremat i acompanyat amb patates confitades. També és força senzill de cuinar l’orada al forn, sense espina, amb ceba trossejada, al gust de l’orenga i del comí, que és un plat fi i sense massa complicacions.

romesco

Calçotada

 

Molt propi de les darreres setmanes del temps hivernal, i sobretot de l’inici del temps primaveral, és la tradicional calçotada, que es fa amb brots de ceba blanca replantada que, a mesura que creix, es va “calçant” amb  terra per tal de blanquejar-ne la base, que és la part comestible. Els calçots se solen acompanyar d’una de les salses catalanes més populars: el romesco. Hi ha moltes maneres de preparar-lo, essent la més habitual, picar els alls en un morter de marbre o de terrissa, on s’hi afegeix la sal amb les ametlles i avellanes que també cal picar junt amb els alls. Després hom hi posa un parell de tomàquets madurs de penjar i,  molt a poc a poc, hi anirem tirant oli des del setrill sense deixar de picar o batre la mà de morter que, preferentment, hauria de ser de fusta de boix. Quan la picada adquireixi cos hi posarem una molla de pa i també la polpa de nyora o d’un bitxo o pebrot vermell, i el romesco ja estarà llest per sucar-hi els calçots. Endavant amb les calçotades! però sigueu moderats amb l’excés de carn i botifarres que solen acompanyar els calçots…

Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on Facebook1Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Fra Valentí Serra de Manresa

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.ACEPTAR

Aviso de cookies