CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
El romesco i els guisats primaverals El romesco i els guisats primaverals

El romesco i els guisats primaverals

Remeis i cuina de convent 8 maig, 2017 Fra Valentí Serra de Manresa 0
5 / 5 (2 votes)

Inici » Historic » El romesco i els guisats primaverals

Durant el temps primaveral és molt recomanable la ingesta de bròquil escaldat amanit amb un rajolí d’oli d’oliva, i és molt adient de servir a taula la coliflor arrebossada per acompanyar alguns plats de temporada, ja que ambdues són unes hortalisses molt sanitoses. També, i abans d’entrar a l’estiu, és aconsellable -i és especialment exquisit- cuinar el peix de temporada, com el rèmol, que és extraordinari guisat amb all cremat i acompanyat amb patates confitades. També és força senzill de cuinar l’orada al forn, sense espina, amb ceba trossejada, al gust de l’orenga i del comí, que és un plat fi i sense massa complicacions.

romesco

Calçotada

 

Molt propi de les darreres setmanes del temps hivernal, i sobretot de l’inici del temps primaveral, és la tradicional calçotada, que es fa amb brots de ceba blanca replantada que, a mesura que creix, es va “calçant” amb  terra per tal de blanquejar-ne la base, que és la part comestible. Els calçots se solen acompanyar d’una de les salses catalanes més populars: el romesco. Hi ha moltes maneres de preparar-lo, essent la més habitual, picar els alls en un morter de marbre o de terrissa, on s’hi afegeix la sal amb les ametlles i avellanes que també cal picar junt amb els alls. Després hom hi posa un parell de tomàquets madurs de penjar i,  molt a poc a poc, hi anirem tirant oli des del setrill sense deixar de picar o batre la mà de morter que, preferentment, hauria de ser de fusta de boix. Quan la picada adquireixi cos hi posarem una molla de pa i també la polpa de nyora o d’un bitxo o pebrot vermell, i el romesco ja estarà llest per sucar-hi els calçots. Endavant amb les calçotades! però sigueu moderats amb l’excés de carn i botifarres que solen acompanyar els calçots…

Print Friendly, PDF & Email

Fra Valentí Serra de Manresa

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.ACEPTAR

Aviso de cookies