CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
Revitalitzar l’organisme Revitalitzar l’organisme

Revitalitzar l’organisme

Remeis i cuina de convent 9 Gener, 2019 Fra Valentí Serra de Manresa 0
0 / 5 (0 votes)

Inici » Historic » Revitalitzar l’organisme

Els experts en nutrició aconsellen de reforçar la dieta amb fruites i hortalisses que ajudin a remineralitzar i revitalitzar l’organisme. També, aquests experts aconsellen de prendre aliments que frenin el progrés de malalties com ara el colesterol, prioritàriament si ingerim verdures agraciades amb fibra com ara la col, la ceba i els raves. Més encara, algunes hortalisses, com ara les bledes i els espinacs, són una font natural de vitamina A, de ferro, magnesi i calci.

En temps recents en els mercats han aparegut algunes fruites exòtiques de gran riquesa vitamínica com, per exemple, el mango que és una fruita molt rica amb provitamina A i amb vitamina C i, alhora, que té la virtut de contribuir a ajudar a l’organisme a absorbir correctament el ferro i a fer-lo més resistent a les infeccions. A més, hom ha descobert en el mango una peculiar capacitat per dissoldre les mucositats; i per altra banda, el seu alt contingut de fibra li atorga al mango unes destacades propietats laxants. Com que els antics frares no coneixen el mango (només els que eren en països de les missions d’ultramar) per tal de dissoldre les mucositats se solien servir de la infusió de camamilla o de la fulla de murtrera, i per vitalitzar l’organisme solien menjar figues seques, que són un bon remineralitzant ossi, molt agraciat amb calci i ferro.

Print Friendly, PDF & Email

Fra Valentí Serra de Manresa

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació. ACEPTAR

Aviso de cookies