CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
A l’estiu: cireres i suc de tomàtec! A l’estiu: cireres i suc de tomàtec!

A l’estiu: cireres i suc de tomàtec!

Remeis i cuina de convent 1 setembre, 2017 Fra Valentí Serra de Manresa 0
5 / 5 (1 votes)

Inici » Historic » A l’estiu: cireres i suc de tomàtec!

La cirera és una fruita dolça i molt gustosa,un pèl àcida, agraciada amb moltes vitamines i nombroses sals minerals. A més, té peculiars propietats diürètiques i depuratives i és una fruita especialment apta per fer postres estiuenc de caràcter refrescant i re mineralitzant, com ara el suc de cirera amb tomàtec, que és molt adient de beure’n en temps xafogós. Per fer-lo, els tomàtecs cal que siguin molt madurs i les cireres han de ser molt ben triades, de les millors, amb la pell llisa i brillant, sense esquerdes, acabades de collir. Hom ha de preferir, tanmateix, les varietats locals, i encara que les cireres siguin una mica més petites aquestes solen ser més saboroses.

Per tal de preparar un suc, o batut, de cirera amb tomàtec, s’ha de procedir de la següent manera: els tomàtecs una volta escalfats i tretes les llavors, se’ls lleva la pell i trossegen. Semblantment, quan les cireres siguin desossades i ben trinxades, es barregen amb el trinxat de tomàtec i hom ha d’afegir-hi mel i canyella a discreció. Es barreja tot i es capola i es posa amb glaç o a la gelera, ja que, una volta colat el suc, s’ha de servir molt fred a taula a guisa de refresc. A més de ser saciant per l’organisme, el re mineralitza i “és molt refrescant i de bon gust al paladar”. A més, la cirera té un alt contingut vitamínic i aporta ferro, sodi i magnesi a l’organisme, i també gaudeix alhora de notables propietats depuratives, ja que les cireres ajuden a millorar la circulació sanguínia, regulen la son i contribueixen a la relaxació. Més encara, la infusió de la cua de les cireres i ingerir un bon grapat de cireres, en dejú, durant uns quants dies provoca l’eliminació de les toxines de l’organisme, especialment de l’àcid úric. De la goma del cirerer, i de la cua de les cireres, se’n prepara una poció que té accions molt benefactores per guarir la tos, bronquitis, anèmia i mal de coll, a més de contribuir a millorar les funcions cerebrals i a potenciar la memòria. Quan enguany mengeu cireres, no llenceu pas la cua!

Fra Valentí Serra de Manresa

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.ACEPTAR

Aviso de cookies