CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
A l’estiu: cireres i suc de tomàtec! A l’estiu: cireres i suc de tomàtec!

A l’estiu: cireres i suc de tomàtec!

Remeis i cuina de convent 1 setembre, 2017 Fra Valentí Serra de Manresa 0
5 / 5 (1 votes)

Inici » Historic » A l’estiu: cireres i suc de tomàtec!

La cirera és una fruita dolça i molt gustosa,un pèl àcida, agraciada amb moltes vitamines i nombroses sals minerals. A més, té peculiars propietats diürètiques i depuratives i és una fruita especialment apta per fer postres estiuenc de caràcter refrescant i re mineralitzant, com ara el suc de cirera amb tomàtec, que és molt adient de beure’n en temps xafogós. Per fer-lo, els tomàtecs cal que siguin molt madurs i les cireres han de ser molt ben triades, de les millors, amb la pell llisa i brillant, sense esquerdes, acabades de collir. Hom ha de preferir, tanmateix, les varietats locals, i encara que les cireres siguin una mica més petites aquestes solen ser més saboroses.

Per tal de preparar un suc, o batut, de cirera amb tomàtec, s’ha de procedir de la següent manera: els tomàtecs una volta escalfats i tretes les llavors, se’ls lleva la pell i trossegen. Semblantment, quan les cireres siguin desossades i ben trinxades, es barregen amb el trinxat de tomàtec i hom ha d’afegir-hi mel i canyella a discreció. Es barreja tot i es capola i es posa amb glaç o a la gelera, ja que, una volta colat el suc, s’ha de servir molt fred a taula a guisa de refresc. A més de ser saciant per l’organisme, el re mineralitza i “és molt refrescant i de bon gust al paladar”. A més, la cirera té un alt contingut vitamínic i aporta ferro, sodi i magnesi a l’organisme, i també gaudeix alhora de notables propietats depuratives, ja que les cireres ajuden a millorar la circulació sanguínia, regulen la son i contribueixen a la relaxació. Més encara, la infusió de la cua de les cireres i ingerir un bon grapat de cireres, en dejú, durant uns quants dies provoca l’eliminació de les toxines de l’organisme, especialment de l’àcid úric. De la goma del cirerer, i de la cua de les cireres, se’n prepara una poció que té accions molt benefactores per guarir la tos, bronquitis, anèmia i mal de coll, a més de contribuir a millorar les funcions cerebrals i a potenciar la memòria. Quan enguany mengeu cireres, no llenceu pas la cua!

Print Friendly, PDF & Email

Fra Valentí Serra de Manresa

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.ACEPTAR

Aviso de cookies