CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
La virtut depurativa de l’api La virtut depurativa de l’api

La virtut depurativa de l’api

Remeis i cuina de convent 19 Març, 2018 Fra Valentí Serra de Manresa 0
5 / 5 (2 votes)

Inici » Historic » La virtut depurativa de l’api

L’api (llat., Apium graveolens) és una hortalissa que gaudeix de nombroses propietats mineralitzants, vitamíniques, diürètiques i depuratives a favor de l’organisme. La seva ingesta és molt útil per a combatre el reumatisme. De l’api –talment com si fos el “porc” de les hortalisses– s’aprofita tot: la fulla, el tronxo, l’arrel i la llavor. L’arrel de l’api és aperitiva i forma part de la tisana dita de les cinc arrels (espàrrec, fonoll, julivert, galzeran i api); sobretot l’arrel de la variant api-rave, que és molt rica en potassi i molt apte per a guarir les malalties del fetge i dels ronyons.

Estudis recents han posat de manifest que l’api és una hortalissa escassament calòrica, molt rica en potassi, ferro i calci, i que produeix grans efectes diürètics i depuratius de l’organisme, especialment pel que fa a la neteja de les impureses del trànsit intestinal, essent una verdura especialment apte per als que pateixen retencions de líquids o bé que desitgen regular el colesterol. El seu peculiar gust, una mica amargant, el fa molt estimat en l’àmbit culinari, ja que es pot ingerir cru en les amanides, cuinat en brous o bé dessecat per usar-lo com a condiment d’algunes menges.

Print Friendly, PDF & Email

Fra Valentí Serra de Manresa

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació. ACEPTAR

Aviso de cookies