CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
Guisats de carbassa Guisats de carbassa

Guisats de carbassa

Remeis i cuina de convent 23 abril, 2018 Fra Valentí Serra de Manresa 0
5 / 5 (1 votes)

Inici » Historic » Guisats de carbassa

La carbassa és oriünda d’Amèrica i en tenim nombroses varietats, essent molt apreciades per la cuina catalana les carbasses que són collides a la tardor i a l’ hivern, car són una hortalisses que gaudeixen de nombroses propietats vitamíniques i digestives. Al mercat és d’un molt assequible, i hom pot cuinar-la de moltes maneres: bullida, estofada, en escudella, en consomé, en forma de pastissets…

Penseu que amb un una carbassa mitjana es pot fer un àpat excel·lent si, després de pelar-la bé, hom la talla a bocins “que s’hauran de salpebrar i barrejar amb ceba picada i amb porros picats; després s’ha de posar en una cassola on, a foc lent, hauràs de sofregir força ceba i on hi hauràs d’afegir una mica de brou de verdures i deixar-ho coure durant mitja hora, fins que la carbassa s’hagi estovat. Fet això, ben aviat, ho tindràs llest per dur-ho a taula, i si vols pots reforçar aquesta sopa de carbassa amb bolets confitats”. També es pot combinar la crema carbassa espessida amb llenties ben amanides amb oli d’oliva.

Un bon complement alimentari en la dieta és menjar la carbassa a les postres com a la guisa pastís, que hom podrà elaborar amb pasta de carbassa, rovells d’ou, farina, una mica de llevat, sucre de canya, un tros de canyella, la pela d’una taronja i d’una llimona ben ratllades, oli d’oliva i un bon grapat de nous trossejades per afegir a la pasta amb destinació al forn, on hi ha de romandre fins que estigui cuita i al seu punt, i  hom la podrà menjar quan s’hagi refredat una mica.

Print Friendly, PDF & Email

Fra Valentí Serra de Manresa

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació. ACEPTAR

Aviso de cookies