CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
Guisar els bolets Guisar els bolets

Guisar els bolets

Remeis i cuina de convent 25 gener, 2018 Fra Valentí Serra de Manresa 0
5 / 5 (1 votes)

Inici » Historic » Guisar els bolets

Des de finals de l’estiu, i durant tota la tardor, la cuina pairal, conventual i monàstica s’enriqueix amb l’aroma i peculiar gust dels fongs o bolets. Els bolets necessiten humitat i calor per a desenvolupar-se i, per aquesta raó, ja se’n poden trobar al bosc a final d’estiu unes tres setmanes després d’haver plogut.

Quan aneu a buscar bolets heu d’anar amb molt de compte per no malmetre el sotabosc. El fong s’ha de collir sencer i posar-lo dins d’un cistell. En arribar els bolets del bosc cal netejar-los amb molta cura i trossejar-los, posar-los dins d’una cassola de fang i rostir-los bé amb oli d’oliva. Quan són cuits, aquesta barreja és bon acompanyament de les carns rostides o guisades, dels ous remenats (especialment amb llenegues i rossinyols), de les panades i, sobretot, de les coques de recapta.

Print Friendly, PDF & Email

Fra Valentí Serra de Manresa

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.ACEPTAR

Aviso de cookies