CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
Estofat monàstic de llegums i cards Estofat monàstic de llegums i cards

Estofat monàstic de llegums i cards

Remeis i cuina de convent 31 octubre, 2017 Fra Valentí Serra de Manresa 0
5 / 5 (1 votes)

Inici » Historic » Estofat monàstic de llegums i cards

En els dies no penitencials els frares caputxins menjaven a taula els fesols estofats, que solien cuinar així:  “Es couen uns quants grapats de fesols roigs amb cansalada i cebollins, advertint que si els fesols, o mongetes, encara són tendres l’aigua ha de ser bullent i, si són secs, ha de ser freda. Una volta cuits els fesols hi has de posar una mica de llard, un polsim de farina i, finalment, les fines herbes; després mira de saltejar-los bé, afegint-hi un got de vi i ho fas bullir encara mitja hora més, i ja ho tindràs a punt per servir-ho al refetor amb la cansalada i els cebollins”. 

En temps de tardor i d’hivern, als frares i monjos els agradava molt de menjar al refetor les llenties estofades amb cards que, si voleu provar de cuinar-les a la guisa fraresca, és a dir “a la caputxina”, vet ací la recepta: “posaràs a coure les llenties dins d’una olla amb aigua i sal. Netejaràs els cards que, trossejats en bocins ben menuts, els couràs semblantment en aigua i sal. I després de coure les llenties i els cards, ho escorres i ho has de posar, seguidament, dins d’una cassola al foc amb llard, julivert picat i pebre. Aquest plat s’ha de servir molt calent, i és molt bo per als àpats conventuals en dies freds”. Ara que som a la tardor us recomano les llenties amb cards, que són un plat gustós i de molt bon nodriment!

Print Friendly, PDF & Email

Fra Valentí Serra de Manresa

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.ACEPTAR

Aviso de cookies