CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
Els confitats en la cuina caputxina Els confitats en la cuina caputxina

Els confitats en la cuina caputxina

Remeis i cuina de convent 17 maig, 2018 Fra Valentí Serra de Manresa 0
5 / 5 (1 votes)

Inici » Historic » Els confitats en la cuina caputxina

Alguns anys abans de la supressió de la vida conventual i monàstica decretada l’estiu de 1835, el caputxí Fra Sever d’Olot oferí l’any 1787 als seus contemporanis alguns “secrets per conservar les tomates”. A més de la fruita dolça els frares també solien confitar l’excedent de les altres hortalisses com ara la coliflor, els pebrots, els tomàtecs, els cogombres, essent força rellevant el “modo de conservar las monjetas verdas durant l’hivern”, a la caputxina i, també, la manera fraresca de confitar els préssecs i, sobretot, com guardar els melons, tot en funció de la vida d’austeritat i pobresa i, també, per tal d’assolir un màxim aprofitament de les verdures produïdes en les hortes conventuals, com també ho feien també els pagesos dels estaments pobres en previsió del temps hivernal.  En els nostres dies, i mirant d’aplicar les indicacions del papa Francesc a l’encíclica Laudato sì, us convido a no malbaratar els excedents alimentaris i a saber-los reaprofitar tot recuperant la pràctica dels confitats, que són molt gustosos i de bon nodriment.

Print Friendly, PDF & Email

Fra Valentí Serra de Manresa

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació. ACEPTAR

Aviso de cookies