CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
Bótes de roure i de castanyer Bótes de roure i de castanyer

Bótes de roure i de castanyer

Remeis i cuina de convent 14 Agost, 2017 Fra Valentí Serra de Manresa 0
5 / 5 (1 votes)

Inici » Historic » Bótes de roure i de castanyer

Malgrat que en l’actualitat no predomina tant la fusta del roure i el castanyer en les bótes per a la criança del vi, cal insistir en la importància del material de les bótes, ja que aquestes tenen la capacitat de millorar el vi durant el llarg procés d’envelliment, especialment les que són fetes amb fusta de castanyer i de roure blanc (llat. Quercus alba) que té la capacitat de transmetre al vi matisos determinats, especialment quan la bóta s’ha usat durant anys. I és que, justament, les bótes amb fusta de roure blanc tenen un porus molt petit que contribueix a una oxigenació més lenta i delicada del vi i que, quan es reutilitzen aquestes bótes, ajuden a produir un vi de gust més delicat. Un altre aspecte a tenir en compte és el grau de torrat de la fusta de les bótes, car incideix directament en l’aroma del vi.

El vi, a més d’acompanyar els àpats, també pot formar part dels guisats. Per exemple per una bona salsa a partir del vi, ja que és molt apte per espessir el suc dels guisats car, gràcies el sucre que conté el vi, quan es posa al foc actua d’espessidor natural dels líquids i salses, a més, a diferència de les farines, no deixa rastre en la salsa.

El vi anomenat “felló”, és un vi una més fort  i  se sol servir quan les menges servides a taula comporten una digestió lenta, especialment alguns plats com ara la costella de porc guisada amb ratafia, l’arròs d’anguila fumada, o la guatlla amb taronja i salsa d’escabetx; uns plats molt saborosos que demanen el maridatge d’un bon vi i que sigui “felló”, és a dir, rabiós i fort!

Print Friendly, PDF & Email

Fra Valentí Serra de Manresa

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació. ACEPTAR

Aviso de cookies